♛ "...Не си ли чел приказката, в която щастието идва едва, след като целунеш жаба...?"

Саркастичен наръчник за BGA Reballing от един НЕспециалист

➽ Ремонт/Ребол на  BGA чипчета

И така...да започвам...

➽ Аз като НЕспециалист ще използвам инфраред станция, поялник, паста, stencil и BGA Reballing Balls. Останалото е знания, умения и разбира се типично в мой стил "никаква практика".

Не опитвайте да правите това, ако не знаете какво точно правите! Но...аз ще пробвам, може и да ми се получи!

Първа стъпка

ᐉ Отделям/Отлепвам внимателно чипа от дънната платка. (Вие поради липса на техника пробвайте да го изпечете във фурната - и такава глупост съм виждал).

Процесът е сложен и за сметка на това продължителен.
(Това като лафа от казармата - Службата е тежка и за сметка на това продължителна).

Ако ми се наложи подмяна на чипа с нов - Не поддържам всички чипове на склад. Нужна е поръчка!

➽ Как ги разбирам нещата аз, НЕспециалиста?

Където и да погледна в интернет намирам: компютърно обслужване, абонаментно обслужване, пакетни цени и купища подобни. И какво се получава...?

➽ Какво представлява "безплатният" пакет от услуги?

Ами, това е пакет точно, както можете да си го представите ➩ Намислете си услуга, умножете я по 2 и получения резулат ще ви го дам безплатно.
И все пак незабравяйте, че безплатен обяд няма..., защото винаги има "А може ли още един бърз въпрос?". Ми може, всичко може...

Serpstat

Как да подберем точните думички в SEO текста ни?

Изключително е важно да имате текстове и съдържание, което характеризира вашия уебсайт. Ако имате възможност е добре да го направите, защото по този начин придавате допълнителна тежест на вашите конкретни целеви страници.

Ключови думи
Това са думите, които трябва да бъдат включени при разписването на вашия  SEO текст. Идеи за тях можете да получите от serpstat à Related keywords. Препоръчително е SEO текстовете да стоят под продуктите.

Примерни тезиси
В serpstat.com (разбира се, платено е) въвеждате вашата ключова дума (в моя случай - интериорен дизайн). От менюто вляво избирате Content Marketing от него Search Questions и тук можете да видите реални потребителски търсения, които включват различни потребителски местоимения (какво, как, защо и т.н.). Това са реални търсения и могат да ви помогнат за създаването на вашите тезиси. По този начин отговаряте на информационните търсения. Препоръчително е в първия тезис да бъде включена ключовата дума, а по нататък да използвате синоними, защото целта е да нямате повтаряне на едни и същи думи. 

Препоръки при създаването на текстове

➔ Желателно е да поставите снимка / видео
➔ Да има тезиси / H2 заглавия
➔ Не кради! Уникалност над 95%, колкото е по-уникален вашия текст и колкото по-наситен е с ключови думи, толкова по-добре Гугъл ще третира сайта ви.
➔ За SEO текстове е оптимално между 1500 и 2000 символа.
➔ Използване на списък или таблици
➔ CTA послание
➔ Обем на текста над 2000 символа за блог статии
➔ Приблизителна честотност на ключова дума за 2000 символа около 3%
➔ Липса на правописни и пунктуационни грешки, което можете да проверите чрез http://pravopis.jabse.com/

За проверка на уникалността можете да използвате https://advego.com/plagiatus/ или https://content-watch.ru/cabinet/ - копирате и поставяте текста. С content watch можете да видите от къде е копиран текста и на колко % е копиран.

И сега най важното: Има едно понятие, наричат го "копирайтинг". Желателно е да се обърнете за помощ към копирайтър, ако не знаете какво точно правите с вашия текст!

Тествай, тествай, тествай...

❄ Въпреки това, което смятам аз, няма ясна картина по въпроса. Ако започнете да търсите в търсачките информация за правилата на писане на SEO-текстове, ще намерите купища такива, едни по-нови, други прекалено стари и трети...пълни глупости. За да въведа малко яснота ще препоръчам:

✈ Да погледнем към "големите". Отворете водещи сайтове, разгледайте обстойно и внимателно създадената структура на текста.

Text
Cross Linking

Вътрешнo налинкване

✪ Благодарение на семантичното ядро можете да направите вътрешно налинкване, защото чрез него правите много добра оптимизация на crawling. Използвайте събраната семантика и сложете връзки на дадена страница (напр. продуктова) към конкретни категории. По този начин ще обхванете повече търсения и равномерно ще разпределите тежестта към всяка една страница .

✪ Можете да добавите и линк чрез статия. Това става като дадена дума се вмъкне като хипервръзка в самата статия.

Втора стъпка

ᐉ Почиствам чипа чрез поялник (има и друг начин).

Тъй като чиповете BGA са крехки, сложно структурирани, с многобройни топчета, всяко леко дефектно позициониране, невнимателен контрол на температурата или непълно почистване на чипа ще доведе до недобро запояване или липса на запояване.

Трета стъпка

ᐉ Почиствам внимателно дънната платка от стария тинол.

Трябва да съм изключително внимателен. Всяка некоректна температура може да доведе до повреда на дънната платка.

Точно тук е момента да кажа: Намерете, купете няколко стари дънни платки и тествайте как ще се получи.

Четвърта стъпка

ᐉ Подреждам многобройните топченца...(разбира се, само ги разпределям внимателно с пръст а после използвам пинсета и започвам да редя "многобройният тетрис".

Много добро успокоително за такива нерваци като мене.

☠ ☠ ☠ Моят съвет е: Ако ви треперят ръцете, ми пийте една ракия. ☠ ☠ ☠

Пета стъпка

ᐉ Презапоявам. (тук мога да използвам топъл въздух или инфраред станция) - за мен няма значение, мога и "тако и вако", според зависи в какво настроение съм.

Топченцата са многобройни. Ако ги позиционирам дефектно или не следя температурата и скоростта на топлият въздух,  това би довело до недостатъчно запояване, липса на запояване или ще размести позициите им.

Шеста стъпка

ᐉ Изваждам внимателно stencil от чипа.

Резултата! Реболнат чип... (справих се)

➽ ...който е подготвен за запояване към дънната платка...

IMG 3813 1
IMG 3815 1
IMG 3817 1

За оптимизатори и анализатори!

Добре дошли в този уеб сайт, където ще се фокусираме върху важни теми като SEO, хостинг, CMS и други. В този сайт ще намерите обширна информация относно структурата на уеб сайтовете и защо тя е от съществено значение.

Ще обсъдим защо вашият сайт може да не се появява на първата страница в резултатите на Google и какви конкретни стъпки можете да предприемете, за да подобрите видимостта му.

В рамките на този сайт ще се докоснем и до сложните алгоритми на платформи като Google и Facebook, които се променят непрекъснато и изискват постоянно актуализирани знания.

 

phone
гр.София

София 1000

phone
infoseo@injenera.org

online support

phone
+359 888 346 344

Пон - Петък от 10.00 до 16.00 ч.

Copyright © 2020 НЕспециалиста. Всички права запазени! Страницата е изготвена и се поддържа от НЕспециалиста.
Buy traffic for your website